.

Bästa Berlin

Bästa maten: Mustafas Gemüse Kebap eller Kreuzburgers housefries. Om man vill köpa mat för i princip inga pengar alls rekommenderas olika marknader där grönsaker och bröd är som bäst. Om man vill prova nått lite nytt så finns den bästa koreanska maten på Yam Yam vid Alte Schönhauser Straße.

Den bästa drinken: För att klara av de tunga festlivet är det egentligen bara en drink som fungerar, Vodka Redbull. Däremot om man letar efter riktigt goda och lite lyxigare drinkar så är Newton Bar i mitte oslagbart. Drinkar för 70 till 120 kronor på världens mysigaste och elegantaste ställe. Bardisken som sträcker sig ut runt hörnet och kyparen som tar emot beställningarna. Allt är bara så himla stiligt.

Den bästa stadsdelen: Känns som att jag sviker mitte lite (där jag bodde), men Prenzlauer Berg är hands down det absolut mysigaste, att gå omkring i och bara va.

Bästa second hand: På Pauls Boutique på Oderberger Straße finns allt från bomberjackor till docs och buffalos. Om man mot förmodan inte hittar det man letar efter så finns det hundra andra butiker bara några kvarter bort som säker har.

Bästa baren: Roses i Kreuzberg. Så utom denna värld. Rosa päls på väggarna och discokulor i taken. En öl för 2,50€ och en 8-10cl shot för 5€. Ingen lägger märke till musiken som spelar utan folk är antingen där för att föra, eller så har man precis trillat in för att ta en (eller fem) öl innan man drar vidare runt fem på morgonen.

Bästa klubben: Kommer nog inte som en surprise att den absolut bästa klubben i Berlin(världen) är Berghain/Panorama bar. Alla oskrivna regler utanför, alla människor som väntar på att få komma in, men som till större del inte kommer förbi dörren. Basen som känns i entrén och musiken som hörs från flera hundra meters avstånd. Euforin som uppstår när man dansar till världens bästa ljudsystem och tappar all tidsuppfattning och allt kan hända. Berghain är obeskrivligt bra och är man i Berlin, då går man dit. okej?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar